FRAME Kozijnen

Kunststof kozijnen: made by Kumij

Onze kunststof kozijnen worden geproduceerd door Kumij, een dochteronderneming van de Rollecate Groep. Kumij is opgericht in 1955 en sinds 1978 100% actief op het gebied van het produceren van kunststof kozijnen. In deze periode van bijna 40 jaar is Kumij uitgegroeid tot een van de grootste producenten van Nederland en beschikt zij over het modernste machinepark van Nederland. De Groningse nuchtere aanpak van Kumij met de jarenlange ervaring zorgt ervoor dat zekerheden gewaarborgd zijn.

Profielen worden volautomatich gezaagd, bewerkt en uitgesorteerd
Profielen worden volautomatich gezaagd, bewerkt en uitgesorteerd

Kumij, al meer dan 60 jaar actief in kunststof

Kumij (afkorting van KUnststof MaatschappIJ) bestaat al sinds 1955 en is door al deze jaren heen altijd actief geweest in de kunststofwereld.  In het begin zelfs gestart met het extruderen van PVC buizen, later als dochter van AKZO ook actief in kunststof douchecabines, baden en kozijnen.
Met de komst van een nieuwe eigenaar in 1980 is Kumij zich volledig gaan richten op het produceren van kunststof kozijnen. Kumij kan zich dan ook buigen over meer dan 35 jaar ervaring en is daarmee uitgegroeid tot de grootste kunststof kozijnenproducent van Nederland.  In het begin van haar historie voornamelijk gericht op de zakelijke markt, de laatste 18 jaar ook actief in de particuliere markt door middel van haar eigen dealernetwerk van zelfstandige verkooppunten.

Met het oprichten van een aparte afdeling (Frame) binnen Kumij worden de belangen van de dealers en hun klanten op een verbijzonderende positie afgehandeld binnen het bedrijf. Door het toetreden van Kumij in 2004 tot de Rollecategroep heeft Kumij zijn positie kunnen verstevigen en is daarmee marktleider geworden in haar hoofdsegment. Doordat Kumij ook in moeilijke jaren altijd heeft geïnvesteerd in haar producten en machines is hiermee de modernste fabriek van Nederland tot stand gekomen en is zij in staat om klantordergestuurd een kleine duizend kozijnen elke week maar weer uit te leveren.

Tot op heden kunnen we dan ook met trots stellen dat Kumij nog steeds Kumij is. In de markt heeft Kumij een eigen plaats als innovatieve en toonaangevende producent van kunststof kozijnen verkregen! De flexibele projectorganisatie, bestaande uit ruim 125 medewerkers, heeft hiermee al ruim 60 jaar ervaring in het leveren van maatwerk.

Uitsorteerrobot
Uitsorteerrobot